ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Το Ηράκλειο, εκτός από τα αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους, προσφέρει μία τεράστια ακτογραμμή με μαγικές παραλίες που αξίζει να τις επισκεφτείτε.

Με βάση τη μεγαλύτερη ταξιδιωτική πλατφόρμα στον κόσμο Tripadvisor, οι ταξιδιώτες ψήφισαν τις 5 καλύτερες παραλίες του Νομού Ηρακλείου και είναι η εξής:

Παραλία Ποταμός

Η παραλία Ποταμός βρίσκεται στην περιοχή των Μαλίων, κοντά στον αρχαιολογικό χώρο του ανακτόρου και κατακλύζεται απο χιλιάδες κόσμο κάθε καλοκαίρι. Ειναι μια μεσαίου μεγέθους παραλία με γαλάζια νερά, άμμο και πολύ καλα οργανωμένη.

Παραλία Λυγαριάς

Η Λυγαριά Μαλεβιζίου βρίσκεται στην περιφέρεια της Αχλάδας, 21 χλμ βορειοδυτικά του Ηρακλείου. Είναι πολύ όμορφη και πολυσύχναστη παραλία με κατα τόπους βράχια, χοντρή άμμο και γαλαζοπράσινα ήρεμα νερά. Είναι πολύ καλά οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες, θαλάσσια αθλήματα, σχολή κατάδυσης, καφετέριες, και ταβέρνες.

Παραλία Μάταλα

Τα Μάταλα βρίσκονται 68 χλμ νοτιοδυτικά του Ηρακλείου, και είναι σίγουρα ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Κρήτης και σίγουρα η πιο διάσημη παραλία του νότιου Ηρακλείου. Είναι ένας κόλπος με υπέροχη αμμουδιά και ψιλό χαλικάκι, και πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα βαθιά νερά. Στη βόρεια πλευρά της παραλίας υπάρχει μια μεγάλη φυσική σπηλιά από την κορυφή της οποίας πολλοί τολμηροί κάνουν βουτιές. Είναι πολύ καλά οργανωμένη, με ομπρέλες, τουαλέτες, ντουζιέρες, θαλάσσια σπορ κτλ. 

Παραλία Σταλίδας

Η Σταλίδα βρίσκεται περίπου 30 χλμ ανατολικά του Ηρακλείου, ανάμεσα στα Μάλια και τη Χερσόνησο. Ειναι μια παραλία με πανέμορφα γαλάζια ρηχά νερά, φοίνικες και άμμο κατα μήκος. Είναι καλά οργανωμένη και αποτελεί καλό προορισμό για ήρεμες οικογενειακές διακοπές. Λόγω του βόρειου προσανατολισμού συνήθως έχει κύμα.

Παραλίας Αγίας Πελαγίας 

Η παραλία της Αγίας Πελαγίας βρίσκεται 21 χλμ δυτικά του Ηρακλείου. Αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό με πολλές ανέσεις και οργάνωση. Εχει πανέμορφα γαλαζοπράσινα νερά με άμμο και κανονικό βάθος. Αν ξέρετε κολύμπι, η συγκεκριμένη τοποθεσία είναι ιδανική καθώς στην ίδια παραλία υπάρχουν κρυμμένοι κολπίσκοι με πανέμορφα νερα και ησυχία.